Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό που σκοπό έχει τη δημιουργία ενδιαφέροντος στο ευρύ κοινό για τον κινηματογράφο ποιότητας και την προσπάθεια διαδόσεως της κινηματογραφικής τέχνης σαν πολιτιστικού μέσου. Η προσπάθεια αυτή γίνεται, μεταξύ άλλων και με:

- την οργάνωση προγράμματος προβολών κινηματογραφικών ταινιών ποιότητας
- την προσφορά συστηματικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αγωγής στα μέλη της μέσω του κινηματογράφου
- την λήψη πρωτοβουλιών σχετικών με την προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου και τη διάδοση του κινηματογράφου σαν μέσου ενημέρωσης, διδασκαλίας, μόρφωσης και γενικά σαν εκπολιτιστικού μέσου
- την οργάνωση κάθε φύσεως εκδηλώσεων που επιδιώκουν την ανάπτυξη και διάδοση του κινηματογράφου σαν μορφής τέχνης
- την ανάπτυξη σχέσεων με άλλες ανάλογες οργανώσεις και το συντονισμό των ενεργειών τους για τους προαναφερόμενους σκοπούς
- τη χρήση μέσων όπως η οργάνωση και η ενθάρρυνση ειδικών ερευνών, εκθέσεων, φεστιβάλ, συνεδρίων, παραστάσεων, ομιλιών, διαλέξεων, προβολών, εκδόσεως περιοδικού ή άλλων εντύπων, δημοσιεύσεων και λοιπά.

Μετά από συνεχή λειτουργία 36 ετών, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους και συνεπέστερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Ιδρυτικά της μέλη υπήρξαν άτομα τα οποία στη συνέχεια έγιναν γνωστοί και καταξιώθηκαν κυρίως στον πολιτιστικό τομέα, τόσο στην πόλη όσο και εκτός αυτής.

Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η σύνθεση σήμερα έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ελένη Δάσιου
Αντιπρόεδρος: Άνθη Τομαρά
Γραμματέας: Βασίλης Λαδάς
Ταμίας: Ασπασία Παϊζη
Μέλη: Ελένη Κούνα, Κώστας Λογαράς και Σοφία Μαυρίδη
Επίτιμα μέλη: Λάκης Φιλιππάτος

Για να δείτε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας από το 1980 μέχρι σήμερα, κάντε κλικ εδώ.

Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, στην οποία ανήκουν πάνω από 100 Κινηματογραφικές Λέσχες.

Aριθμεί σήμερα περί τα 500 μέλη - συνδρομητές, ενώ τις εβδομαδιαίες προβολές παρακολουθεί πέρα από τα μέλη και πλήθος κόσμου, έτσι η απήχηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στο κινηματογραφόφιλο κοινό και ειδικά στους νέους (κυρίως φοιτητές) είναι μεγάλη.

Η παρακολούθηση των προβολών γίνεται από μέλη με κάρτα διαρκείας και από μη μέλη με εισιτήριο. Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα (3 προβολές, ώρες 6, 8.15 και 10.30) στον κινηματογράφο "Ster Cinemas" στη Veso Mare, Ακτή Δυμαίων 17 στην Πάτρα.

Εγγραφές μελών για τους δύο ή τον ένα κύκλο γίνονται κάθε Δευτέρα πριν από την έναρξη της προβολής, στο "Ster Cinemas". Η παράδοση της σχετικής κάρτας-μέλους, γίνεται την αμέσως επόμενη Δευτέρα από την εγγραφή.

Τιμές Καρτών και Εισιτηρίων (1/10/2012-31/04/2013):
Κάρτα Μέλους - 2 Κύκλοι (28 ταινίες)
Κανονική: €67 Φοιτητική: €50
Κάρτα Μέλους - 1ος Κύκλος (13 ταινίες)
Κανονική: €42 Φοιτητική: €35
Κάρτα Μέλους - 2ος Κύκλος (15 ταινίες)
Κανονική: €42 Φοιτητική: €35
Τιμή εισιτηρίου ανά προβολή €6

Τα γραφεία της στεγάζονται στο Εμπορικό Κέντρο Κόλλα, 3ος όροφος, Γραφείο Νο. 13 στην Πλατεία Γεωργίου Α' στο κέντρο της Πάτρας.

Ώρες λειτουργείας γραφείου: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6-9 το απόγευμα, Σάββατο 11-2 το πρωί.